Hemma igen efter två veckors solsemester. Det var en välbehövlig semester… god mat och finna stränder med massor med sol och trevligt folk, en avkopplande härligt miljö. Nu är jag tillbaka till verkligheten igen… tidig morgon, träning, jobbet, ungarnas skola, hunden, barnets aktiviteter och allt annat….m.m. listan är lång.
Det har tagit två veckor och komma igång med vardagen igen efter Thailand.

Här kommer Lite kortfattad information om träningen och livet i Thailand:
Jag hoppades på att få några ronder bra sparring i Thailand men det blev inte så som jag hade tänkt mig. Det första gymmet jag var på fick jag vänta en och en halvtimme på att Jomhad Kiatadisak (King of the Ring) skulle komma ut till träningslokalen från sitt rum. Efter en och halvtimmes väntan sa hans manager att han inte hade lust och sparras idag … En besvikelse för mig som hade hoppats på sparring….men jag fick nöja mig med ett boxningspass på egen hand istället.
Vi hade ett kanonfint gym i vårt hotell som jag använde till stort sätt varje dag. Jag sprang på löparbandet, och skuggade och tränade lite styrketräning varje morgon innan frukosten.

Bilden ovan: Näst sista dagen åkte jag och min vän Niklas Johansson till ett känt gym, Tiger Muay and MMA Training Camp i Phuket, och hoppades på lite sparring. Jag betalade träningsavgiften och de lovade mig sparring. Efter min uppvärmning och skuggboxning kom en av tränarna fram och sa att jag skulle ta på mig handskar och sånt….ronden började och satte igång lite lätt, satte in två vänster och en höger, då var allt slut…tränaren tog av sig handskarna??? Han ville inte boxas, ville bara hålla plattor. Jag var lite för tung för honom tror jag…
Istället för sparring blev det ett svettigt boxningsträningspass med tränaren som kallades för ”Corn.”, i ett utomhusgym. I gymmet fanns det massor med olika sorters fighters, MMA Fighters, Thaiboxning, m.m.
Jättekul att alla fighters kunde träna under en och samma tak utan något tjafs. Efter träningen fick jag reda på att tränaren var från Filipinerna och han var en gammal världsmästare i boxning och thaiboxning, fast i en av de lägre viktklasserna, runt 49 – 51 kg klassen. Han var trevlig och hjälpsam. Jag gillade träningsmiljön och folket i gymmet och i Thailand och hoppas att det blir flera thailandsreor.

Resan var värd pengarna. Jag fick se och uppleva en annan livsstil och kultur som jag inte har sett på många år. Alla har inte samma livsstil och tänkande som oss här i Sverige. Det är nyttigt för oss och se hur folk lever och har det i andra länder. Vi i Sverige lever i en ”bubbla” och är aldrig nöjda, men tolv timmar härifrån lever folk med sämre livsstil och arbetsförhållande m.m. men ändå är ändå nöjda och tacksamma.

Nu är jag tillbaks till livet i Sverige igen. Jag har börjat med hårdträningen och hoppas att jag får gå en match början av december i Tidaholm. Det känns bra i kroppen och träningen flyter på.
Det var allt för den här gången, jag kommer att skriva lite mer om träningen och förberedelsen till nästa blogg.
Ha det bra vänner
Peace// Kamran