Kamran ”Lights out” Kabinejad är en före detta proffsboxare nu mera boxningstränare och chefstränare på Örebro Boxningsklubb. Han tycker om att använda sina 20 åriga boxning erfarenheter, både i och utanför ringen, för att lära andra om den söta vetenskapen inom boxning. För närvarande tränar Kamran över 400 boxare allt från tävlingsboxare, nybörjare, motionärer till proffsboxare i Sverige.

Kamran är född i Iran och flyttade till Sverige ”Örebro” vid 11 årsåldern, Kamran började med boxningen 1989 i Örebroklubben BK Kelly. Kamran slog sig tidigt in i det svenska landslaget och som 15 åring vann han det stora Pirkka- turneringen i Finland.

Som senior vann Kamran Örebros första senior SM på 63 år. I slutet av 1990-talet hade han hunnit skapa sig en position som en av landets bästa och mest färgstaka boxare med en fruktad högerslägga.

1998 blev Kamran proffs och flyttade till Miami, USA. Han skrev på ett treårigt kontrakt med Norman Wilson i Contender’s Boxning Gym. Innan han blev proffs provtränade för några olika stora boxningsstall. Bland annat tränade han under boxningslegendaren Angelo Dundees ledning i Miami, och Sugar Ray Lenonards stall i Washington samt Panos (Lennox Lewis College) i London. Han tränade med stora boxare som Keith Harrison, George Scott, David Diaz, Reggie “Showtime” Green, Evans Ashira, “The African Warrior”, m.m. Trots framgångarna i USA så trivdes inte Kamran och han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige. Där öppnade han Örebro Boxningsklubb i Markbacken som har fodrat välskolade och duktiga boxare.